Kuzey Kıbrıs İçin Alternatif Makroekonomik Politika Yönelimleri Paneli

Yayınlanma Tarihi: 21 Aralık 2017, Perşembe

Bölümümüzün Ekonomik Araştırmalar Merkezi 21 Aralık 2017 tarihinde “Kuzey Kıbrıs İçin Alternatif Makroekonomik Politika Yönelimleri” isimli bir panel düzenlecektir. Panelimizin yer ve saat bilgileri sayfamızın Etkinlikler kısmında yer almaktadır. Panelistlerimiz Prof. Dr. Sübidey Togan ve Prof. Dr. Sübidey Togan’ın özgeçmişleri şu şekildedir:

Prof. Dr. Sübidey Togan: Dr. Togan 1967 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü’nden lisans, 1972 yılında da ABD de Johns Hopkins  Üniversitesi’nden doktora derecesini aldı. Yurt içi ve yurt dışında çeşitli üniversitelerde öğretim üyesi olarak çalışan Dr. Togan 1986 yılında Profesör oldu. 1987 yılında Bilkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kurucu Dekanı olarak 1997 yılına kadar görev yaptı. Daha sonra Ekim 2017 tarihine kadar Bilkent Üniversitesi'nde görev yapan Dr. Togan halen Bilkent Üniversite’nin Uluslararası İktisat Merkezi’nin Direktörüdür. Yurt içi ve yurt dışında çeşitli bilimsel dergilerde yayını bulunan Dr. Togan’ın yayınlanmış kitaplarının başlıkları, yayın tarihleri ve yayınevleri şöyledir: "Foreign Trade Regime and Trade Liberalization in Turkey during the 1980's" kitabı Avebury tarafından 1994 yılında, “Economic Liberalization and Turkey”  kitabı Routledge tarafından 2010 yılında, "The Liberalization of Transportation Services in the EU and Turkey" kitabı ise Oxford University Press tarafından 2016 yılında yayınlanmıştır. Dr. Togan’ın derleme kitapları Macmillan Press Ltd tarafından 1996 yılında yayınlanan "The Economy of Turkey since Liberalization", Palgrave Macmillan Ltd. tarafından 2001 yılında yayınlanan “Turkey and Central and Eastern European Countries in Transition: Towards Membership of the EU”, Dünya Bankası ve Centre for Economic Policy Research (CEPR) tarafından 2005 yılında yayınlanan “Turkey: Economic Reform and Accession to the European Union”, ve Edward Elgar Publishing  tarafından 2007 yılında yayınlanan “Macroeconomic Policies for EU Accession” den oluşmaktadır.

Prof. Dr. Murat Yülek: Dr. Murat Yülek İstanbul Ticaret Üniversitesi öğretim üyesi ve Sanayi Politikaları ve Kalkınma Merkezi müdürüdür. TÜBİTAK Bilim Kurulu üyeliği görevini de yürütmektedir. PGlobal Küresel Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri A.Ş. ortağıdır. Dr. Yülek ABD, Belçika, Macaristan, Malezya gibi ülkelerde eğitimler vermiştir. Değişik ülkelerde çok sayıda projede finansal ve ekonomik danışmanlık ve proje yöneticisi olarak görev yapmıştır. Çeşitli finans ve finans dışı şirketlerde üst düzey yöneticilik, yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı görevlerinde bulunan Yülek, IMF’de iktisatçı (2001-2004), İslam Kalkınma Bankası’nda proje değerlendirme uzmanı olarak (1998-2001) ve UNCTAD, Dünya Bankası ve IFC gibi kurumlarda da danışmanlık görevlerinde bulunmuştur. 2011-2013 yıllarında THK Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı olarak görev yapmış ve eş zamanlı olarak Üniversite Senato üyeliği, Üniversite Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini de yürütmüştür.  Dr. Yülek çeşitli ülkelerde ekonomik kalkınma ve finans alanlarında önemli sorumluluklar almış ve çok sayıda fizibilite, etki analizi, makroekonomik ve sektörel raporların ve proje dökümanlarının hazırlanmasında uzman veya yöneticilik sorumluluğu almış, Georgetown Üniversitesi’nde ders vermiş ve Yale Üniversitesinde öğretim ve arşatırma asistanlığı yapmıştır.  Finans ve iktisadi kalkınma konularında yurt içi ve dışında eserleri bulunan Dr. Yülek’in Springer tarafından iki ayrı kitabı yayınlanmıştır. Ekvator ve Katar Hükümetleri ve Birleşmiş Milletler Örgütleri olan UNCTAD ve UNOPS tarafından oluşturulan politikalara ve hazırlanan raporlara katkısı istenmiştir.  Dr. Yülek 1968 yılında Ankara’da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Ankara Koleji’nde tamamlamış, 1988 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nden Makine Mühendisliği lisans derecesi almıştır. Yale ve Boston Üniversiteleri’nden işletme master derecelerine, Bilkent Üniversitesi'nden de iktisat dalında master ve doktora derecelerine sahiptir. Evli ve üç çocuk babasıdır.