Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Yüksek Lisans

Yayınlanma Tarihi: 8 Ocak 2018, Pazartesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Kadın Araştırmaları ve Eğitimi Merkezi ve İşletme ve Ekonomi Fakültesi Ekonomi Bölümü işbirliği ile oluşturulan “Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları” Türkçe Tezli Yüksek Lisans Programının, KKTC’de yer alan diğer üniversitelerin hiçbirinde benzeri veya alternatifi yer almamaktadır. Bu bağlamda “Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları” Tezli Yüksek Lisans programı Tarih, Coğrafya, Edebiyat, Mimarlık, Ekonomi, Medya, Müzik, Sağlık, Hukuk, Mühendislik, Sosyoloji ve Eğitim Bilimleri gibi bilim dallarının mezunlarını bir araya getirebilecek disiplinlerarası bir yüksek lisans programıdır. Bu özelliği, programın çok geniş bir yelpazeden öğrenci kabul etmesine imkân tanır.

Toplumsal cinsiyet eşitliği, toplumda cinsiyet ve kadın konularıyla ilgili artan farkındalıkla birlikte bu alanda çalışmak isteyen kişilerin şekillendirebileceği esnek bir yapıya sahip olan program, yerel, ulusal ve küresel ölçekte cinsiyet çalışmalarına yönelik farklı çalışmalar geliştirebilmelerine imkân sağlayacaktır.

“Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları” yüksek lisans programının genel çerçevesi toplumsal cinsiyet alanında derinlikli, yeterlikli çalışmalara imza atmaktır. Birçok sosyal ve fen bilimi alanlarıyla ilişkili alan araştırmaları yapılabilmekte olan bu program, toplumsal cinsiyet alanında akademisyen ve araştırmacılar yetiştirmenin yanında, birçok uluslararası veya ulusal kurumlara uzman olmaya yönelik kariyer yapmayı düşünen mezunlar yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Program aynı zamanda DAÜ, Kadın Araştırmaları ve Eğitimi Merkezi tarafından sürdürülen etkinlikler ve çalışmalar ile de paralel doğrultuda olup, bünyesinde geliştirilen kongre, çalıştaylarla ve kendine ait ululararası dergisi (Kadın/Woman 2000 Journal for Women’s Studies) ile de desteklenecektir.