DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi'nden Önemli Başarı

DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi
Yayınlanma Tarihi: 2 Nisan 2014, Çarşamba

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), İşletme ve Ekonomi Fakültesi'nde İngilizce dilinde eğitim veren tüm lisans programları Almanya'nın FIBAA (The Foundation for International Business Administration Accreditation) akreditasyon kurum sürecini başarı ile tamamlayarak 5 yıl boyunca akredite edildi.

DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Tanova'nın konu ile ilgili verdiği bilgiye göre, toplam 12 programın (İşletme, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, İnsan Kaynakları Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri, Pazarlama, Kamu Yönetimi, Bankacılık ve Finans, Uluslararası Finans, Bankacılık ve Sigortacılık, Ekonomi, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi) akreditasyon sürecinden geçtiği belirtilerek, programların gerek hazırlanan raporlar düzeyinde gerekse DAÜ kampüsünde 17 kişilik bir ekip tarafından değerlendirildiğine dikkat çekildi. Ekipte Alman, İsviçre ve Avusturya'dan akademisyen, iş insanı ve lisansüstü öğrenci temsilcilerinin de bulunduğunu aktaran Prof. Dr. Tanova, DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi tüm lisans programlarının akreditasyon sürecinden başarı ile geçmesi için bölüm başkanları, öğretim üyeleri, akreditasyon komite üyelerinin büyük bir özveri ile çalıştıklarını vurguladı.

Prof. Dr. Tanova, ENQA (The European Association for Quality Assurance in Higher Education) üyesi olan FIBAA tarafından verilen akreditasyonun kendileri için bir kalite belgesinin ötesinde olduğunu belirtti. Prof. Dr. Tanova, FIBAA akreditasyonu ile özelde DAÜ'nün yüksek öğrenimde önemli bir başarı elde ettiğini, genelde ise KKTC'nin kaliteli eğitim veren bir üniversite adası olma yolunda kayda değer bir katkı sağlandığının altını çizdi.