Türkiye Müzik Piyasasında Bir DAÜ'lü

Türkiye Müzik Piyasasında Bir DAÜ
Yayınlanma Tarihi: 6 Temmuz 2015, Pazartesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi, İşletme Bölümü 2007 yılı mezunu Serkar Kale, Türkiye'de performanslarıyla beğeni toplayan ve "Son Prova" isimli albüm çıkaran 34 AYAR grubunun vokalistliğini sürdürüyor. 2009 yılından itibaren grup üyesi olduğunu belirten Kale, DAÜ'de eğitim gördüğü dönemlerde Üniversitenin Müzik Kulübü'ne üye olduğunu belirtti.

Kale, öğrencilik dönemlerinde DAÜ'de Kulüp Başkan Yardımcılığı görevini de yürüttüğünü belirterek M.A.Ç.A isimli bir müzik grubu kurduklarını da dile getirdi. Müzik çalışmalarına sadece stüdyoda başladıklarını belirten Kale, daha sonra Gazimağusa'daki birçok mekanda ve KKTC'de eğitim veren diğer üniversite etkinliklerinde sahne aldıklarını bildirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ve Gazimağusa'da dinamik bir öğrenci yaşamı olduğuna dikkat çeken Kale, müzik kariyerinin başlamasında DAÜ'de sürdürdüğü kulüp başkan yardımcılığı görevinin büyük rolü olduğuna dikkat çekti. DAÜ'nün çok kültürlü ve uluslararası ortama sahip bir Üniversite olduğunu dile getiren Kale, DAÜ'nün öğrencilerine sunduğu kaliteli eğitimin yanında özgüven ve girişimcilik ruhunu da aşıladığını sözlerine ekledi.