Skip Navigation LinksAnnouncements
Tüm Duyurular

DAÜ Öğrencileri İçin Çok Önemli Duyuru Office 365 E-posta Hesapları ve Sanal Öğrenme Ortamı

Yayınlanma Tarihi: 20 Mart 2020, Cuma

Sevgili Öğrencilerimiz,

Bugüne kadar Üniversitemiz tarafından her öğrencimize otomatik olarak adresli bir e-mail hesabı açılmakta idi. Bir süreden beridir Üniversitemiz, Microsoft işbirliği ogrencinumaraniz@students.emu.edu.tr ile personelimizin kullanımına açılan Office365 platformunu siz değerli öğrencilerimizin kullanımına açmaya karar vermiş bulunmaktadır. Bu amaçla Üniversitemiz gerekli kurumsal abonelik ve tüm öğrencilerimiz için otomatik hesap açma işlemlerini tamamlamıştır. Sizin için otomatik olarak açılan ve Office 365 sistemi üzerinden kullanılabilecek olan e-mail hesabınızın adresi ogrencinumarasi@emu.edu.tr şeklinde olacaktır.

Microsoft Office365 abonesi olan her öğrencimiz aynı zamanda kotası 50 GB’a yükseltilen yeni e-mail sistemini kullanabilecektir.

Yeni uygulamanın bugünlere özel en önemli avantajlarından birisi de çok yakında başlayacak olan online derslerin aynı Office365 hesabı (veya e-mail hesabı) kullanılarak Microsoft Teams üzerinden yapılacak olmasıdır.

Bu sebeple sizlerden beklentimiz derhal ilgili üniversite hesabınıza aşağıda gösterildiği şekilde girerek size Üniversite yönetimi veya öğretim elemanlarının göndereceği mailleri veya duyuruları görmek için sık sık bu e-mail hesabınızı kontrol etmenizdir.

An itibarı ile tüm öğrencilerimiz yeni e-mail (veya Office 365) hesaplarını https://login.microsoftonline.com adresi üzerinden kullanabiliyor durumdadır.

Kampüsümüzün kablosuz ağ bağlantısı Edurom kullanımı da aynı kullanıcı bilgisi (ogrencinumaraniz@emu.edu.tr) ve şifresi ile yapılacaktır.

Peki, Office 365 ile ne gibi avantajlar elde etmiş olacaksınız.

1. ogrencinumaraniz@emu.edu.tr şeklinde email adresinizi kullanıyor olacaksınız.
  2. Email adresinizin kotası 50 GB olup, daha da artırılabilir olacaktır.
  3. Dosyalarınızı, resimlerinizi, videolarınızı, notlarınızı güvenle saklayabileceğiniz OneDrive hesabına sahip olacaksınız.
  4. Microsoft OneDrive üzerinde 1 TB alanı olan bulut kullanım hakkı elde edeceksiniz. Bu yolla dosyalarınızı OneDrive’da saklayabilecek,güvenli bir şekilde dosyalarınızı gerek arkadaşlarınızla gerekse öğretim elemanlarıyla paylaşabilecek, arzu etmeniz halinde dosyalar üzerinde ortak çalışabiliyor olacaksınız.
  5. Microsoft Teams kullanarak, öğretim elemanlarının açacağı derslere online katılacak, ders notlarını kaydedebilecek, etkileşimli bir şekilde derslere katılabileceksiniz.
  6. Office 365 hesabınızla Skype Kurumsal kullanarak görüntülü/sesli görüşmeler yapabileceksiniz.
  7. İhtiyaç duymanız halinde Ofis Programlarını (Word, Excel, Powerpoint) online olarak kullanabileceksiniz.

Office 365 hesabınıza nasıl gireceksiniz?

Office 365 hesabınıza “https://login.microsoftonline.com” adresinden, “ogrencinumaraniz@emu.edu.tr” kullanıcı adını kullanarak ve bu sisteme girerken kullandığınız şifre ile girebileceksiniz.

Office 365 hesaplarınızı kolaylıkla windows, IOS veya Android işletim sistemlerine Exchange/Office365 olarak kurabileceksiniz.

Gerek hesabınıza girişte gerekse uygulamaları kurarken herhangi bir sorun yaşarsanız fakülte/bölüm system yöneticisine veya Bilgi İşlem Merkezine başvurabilirsiniz.

Bu vesile ile bu zor süreçte Üniversitemizin siz öğrencilerimize en iyi eğitim olanaklarını sağlamaya devam edeceğini, bu amaçla şu anda tüm yönetici ve öğretim elemanlarının çalışmakta olduğunu bilmenizi isteriz. Bu eğitim olanaklarının nasıl uygulanacağı söz konusu e-mail sistemi, Üniversitemizin web sayfasıve diğer elektronik ortamlardan çok yakında duyurmaya başlayacağız.

Lütfen office 365 (e-mail) hesabınızı sık sık kontrol ediniz.

Destek almak için emucc-support@emu.edu.tr adresine mail gönderebilirsiniz.

Derslerinizde halihazırda kullanılan öğrenme yönetim sistemleri (örneğin “opencourses.emu.edu.tr”, “google classroom” vb.) web sitelerini de olası duyurular için sık sık kontrol ediniz.

Doğu Akdeniz Üniversitesi güçlü bir Üniversitedir. Bu zor günlerde öğrencisini yalnız bırakmayacaktır.

Hepinize, ve aileleriniz başta olmak üzere sağlıklı günler diliyoruz.

Prof.Dr. Hasan Demirel
Rektör V.