‘Özgeçmiş, Ön Yazı ve İş Görüşmesi/Mülakat’ konulu seminer

Yayınlanma Tarihi: 27 Aralık 2021, Pazartesi

İşletme ve Ekonomi Fakültesi Kariyer Ofisi, lisans öğrencileri için 21 Aralık 2021 tarihinde ‘Özgeçmiş, Ön Yazı ve İş Görüşmesi/Mülakat’ konulu bir seminer gerçekleştirmiştir.

Bu seminerin amacı, öğrencileri kariyer yollarında ilk adımlarını atmaya hazırlamak için ışık tutacak önemli bilgiler sunmak olmuştur.

Seminer, İş Tanımı hakkında kısa bir açıklama ile başlamıştır. Öğrencilerin, özgeçmiş ve ön yazı yazarken ve iş görüşmesine hazırlanırken göz önünde bulundurmaları gereken başlangıç noktasının iş tanımı olduğu vurgulanmıştır. Bu doğrultuda, özgeçmiş ve ön yazının nasıl düzenlenmesi gerektiği ve içeriği ile ilgili detaylı açıklama ve bazı örnek taslaklar gösterilmiştir. Son olarak, öğrencilere, iş görüşmelerinde karşılaşabilecekleri olası sorulardan örnekler verilerek bunlar hakkında kısa açıklamalar yapılmıştır.

Öğrenciler seminer konularına güzel bir ilgi göstermişlerdir. Bu seminer kapsamında, etkileşimler ve konuşmalar yararlı, ilgi çekici bir bilgilendirme fırsatı sunmuştur.