DAÜ Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Glenn Jenkins RePEc Sıralamasında Dünyanın İlk %1’i Arasında

Yayınlanma Tarihi: 20 Kasım 2014, Perşembe

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Ekonomi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Glenn Jenkins, dünya çapında yapılan RePEc (Research Paper in Economics) sıralamasında 41,589 araştırmacı arasında ilk %1 arasında yer aldı.

Eylül 2014 RePEc sıralamasına göre, araştırma yayınlarının etki değeri açısından değerlendirildiğinde Prof. Dr. Glenn Jenkins'in araştırma yayınları 1,307 Kanadalı akademisyen arasında 13'üncü sırada (ilk 1% arasında) yer almaktadır. Araştırma yayınlarının internetten indirme açısından değerlendirildiğinde ise Prof. Dr. Glenn Jenkins tüm araştırmacılar arasında 1'inci sırada yer aldığı görülmektedir. Prof. Dr. Glenn Jenkins bugüne kadar 281 makale ve 21 kitap yayınlamıştır.

RePEc, ekonomi alanında 82 ülkeden yüzlerce gönüllünün katılımıyla oluşan bir erişim kaynağıdır. RePEc'in genel amacı ekonomi ve ilgili diğer alanlarda yapılan araştırmaların ve sonuçlarının yayılmasına olanak tanımaktır. RePEc'in önemli hizmetleri arasında tümü gönüllüler tarafından sürdürülen araştırma, kitap, bölüm ve yazılım unsurlarının bir araya getirilip ilgililere ulaşımını sağlamaktır. Günümüze kadar sayıları 1,600'e ulaşan ve 81 ülkeden gelen arşiv unsurları 1,800 dergi ve 3,800 makale serisi aracılığıyla yaklaşık 1.4 milyon araştırmaya katkıda bulunmuştur.