Duyarlı DAÜ’lüler Yaşlıların Yüzünü Güldürdü

Yayınlanma Tarihi: 19 Haziran 2015, Cuma

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Toplumsal Duyarlılık Merkezi çatısı altında toplanan sosyal sorumluluk projelerine her geçen gün yenileri ekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Gazimağusa'da bulunan iki farklı yaşlı bakım evinde gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projeleriyle DAÜ'lü gençler, yardıma muhtaç olan yaşlı insanlara karşı duyarlılıklarını bir kez daha göstermiş oldular.

Halk Vakfı Yaşlılar Sitesi Sakinlerinin Mutluluğu

DAÜ, İşletme ve Ekonomi Fakültesi, İşletme Bölümü ve İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri, DAÜ öğretim görevlisi Barış Başel tarafından verilen Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Sınırüstü'nde bulunan Halk Vakfı Yaşlılar Sitesi'ndeki yaşlıları ziyaret ettiler.

DAÜ İşletme Bölümü öğrencilerinden Mert Kartal, Kerim Salman, Tayfun Güzel, Ceyhun Behgudzade, Vugar Atazade ve Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencisi Hasan Hasanzade tarafından organize edilen proje kapsamında, Halk Vakfı Yaşlılar Sitesi'ndeki yaşlılar ziyaret edildi. Yaşlılarla güzel bir sohbetin ardından, bahçeye çıkarak ağaçlar diken ve diğer ağaçlara da bakım yapan duyarlı DAÜ'lü öğrenciler, Vakfın balkon demirlerini de boyayarak çevresini düzenlediler. Bahçe temizliği ve bakımının ardından güzel bir yemek yemek için mangal yakarak yaşlı amca ve teyzelerine kebap pişiren DAÜ'lüler, bütün bir gün boyunca yaşlılarla vakit geçirmenin mutluluğunu yaşadılar. Gerçekleştirilen sosyal sorumluluğun ardından mutlulukları gözlerinden okunan Halk Vakfı Yaşlılar Sitesi sakinleri, duyarlı DAÜ'lü öğrencilerini tekrar görmek için onlardan söz aldılar.

Nilce Bakımevi'ndeki Neşe

Bir diğer sosyal sorumluluk projesi ise, DAÜ Eğitim Fakültesi 3. sınıf öğrencilerinden, İzdem Topal, Resmiye Gürtop, Esra Çınarbaş tarafından yine Barış Başel koordinatorlüğünde Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Gazimağusa'daki Nilce Bakımevi'nde gerçekleştirildi. 'Yaşlılık sessiz bir devrimdir aslında' sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte yaşlılar ziyaret edilerek onlara keyifli anlar yaşattılar. Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Sendikası (DAÜ-SEN) ve Aydınsoy Butik sponsorluğuyla gerçekleşen etkinlikte yaşlılara pasta ikramı yapılarak hediyeler verildi. Ayrıca, etkinlikte, DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, İlk ve Acil Yardım Bölümü öğrencisi Abdülselam Akalp saz çalarak yaşlı evi sakinleriyle birlikte türküler söylediler.

Projeyi gerçekleştiren öğrenciler, yaptıkları ziyaretin ardından çok duygulandıklarını, çünkü buradaki yaşlıların aileleri tarafından ziyaret edilmediklerini öğrendiklerini dile getirdiler. Bu yüzden, yaşlıları boş zamanlarda ziyaret ederek onları mutlu etmek gerektiğini hatırlatan duyarlı DAÜ'lüler, sosyal sorumluluklarını gerçekleştirirken onları destekleyen değerli hocaları Doç. Dr. Hamit Caner ve Yrd. Doç. Dr. Hasan Altıok'a sonsuz teşekkürlerini ilettiler.