Skip Navigation Linksabout-faculty

Fakülte Hakkında


 

 

Dekan
Prof. Dr. MUSTAFA BESİM

Dekan Yardımcısı
Doç. Dr. BERNA NUMAN

Dekan Yardımcısı
Yrd. Doç. Dr. YENAL SÜREÇ

İşletme ve Ekonomi Fakültesi (İEF), 1986 yılında İşletme ve Ekonomi alanlarındaki iki lisans program ile öğrenci alımına başladı. O tarihte 40 olan öğrenci sayımız 2,000'ün üzerine çıkmıştır. Bugün Fakültemiz ve Fakültemize bağlı İşletme ve Finans Yüksekokulu tarafından 15 Lisans, 23 Yüksek Lisans ve 4 Doktora programı öğrenime sunulmaktadır. Öğrencilerimizin %15'u Kuzey Kıbrıs'tan, %70'i Orta Doğu, Afrika, Orta Asya, Balkanlar ve diğer %15'i ise Türkiye'den gelmektedir. 50'ın üzerinde tam zamanlı ve 30'dan fazla yarı zamanlı fakülte üyesi ve 35 araştırma görevlisi istihdam etmekteyiz.

İşletme ve Ekonomi Fakültesi'nde misyonumuzun eğitim odaklı yönünün bilinci içerisinde tüm programlarımıza yenilik ve mükemmellik getirmek için uğraş vermekteyiz. Öğretim etkinliğine büyük önem veriyoruz ve bu doğrultuda projeler, vaka çalışmaları, egzersizler, grup çalışmaları ve sınıf içi tartışmalar gibi interaktif öğretim yöntemlerinin kullanımını teşvik ediyoruz. Öğrenciler aktif öğrenenler haline gelmelidir felsefesini destekliyor, sadece pasif dinleyenler değil, interaktif yöntemlerle derslere katılan olmalarını sağlıyoruz. Bu nedenle büyük dersliklerin kullanımından kaçınarak, öğrencilerimizi azami 40 öğrencinin ders aldığı sınıflara yerleştirmeye özen gösteriyoruz.  

Tüm akademik birimlerimiz, öğrencilerimizin ilave açıklama gereği hissettikleri herhangi bir konuda doğrudan ziyarete ve yardımlarına her zaman hazırdır. Programlarına özel öğrenme çıktılarına ilaveten, tüm öğrencilerimizin mezun olduklarında iletişim becerilerine, analitik ve problem çözücü kabiliyetlere, etik konularda farkındalığa, bilgi teknolojisi uygulamaları hakkında tecrübeye ve küresel sorunları anlama kapasitesine sahip olmalarını bekliyoruz.

İşletme ve Ekonomi Fakültesi'nde dört bölüm bulunmaktadır: İşletme Bölümü; geleceğin yöneticilerine analitik beceri kazandırmanın yanında üretim, pazarlama, finans, insan kaynakları, bilgi yönetimi ve stratejik planlama gibi alanları da kapsayan geniş bir yelpazedeki bilgileri sağlamayı amaçlamaktadır. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü; öğrencilerinin siyasi karmaşıklığı artmakta olan dinamik bir dünyayı anlamaya ve çözümlemeye katkıda bulunmalarına hazırlar. Ekonomi Bölümü; mezunlarının iktisadi ilkeler hakkında sağlam temellere sahip olmasını, hızla küreselleşen bir dünya ekonomisinde analitik becerilerle donanmış olmalarını, ve ekip çalışması yapma kapasitelerinin geliştirilmiş olmasını hedeflemektedir; Bankacılık ve Finans Bölümü, öğrencilerine geniş bir sosyal bilimler ders müfredatı ile desteklenen profesyonel bilgi ve kabiliyetleri geliştirmeye odaklı programlar sunmaktadır.

Fakültemiz, Kuzey Kıbrıs'ın sosyal bilimler alanında önde gelen akademik merkezidir. Öğrenci dostu bir ortamı sürdürürken, gerçekleştirdiğimiz yüksek akademik standartlardan dolayı da gurur duymaktayız. Öğretim üyelerimiz de önde gelen üniversitelerden alınan doktora derecesi ile nitelikli akademik ehliyete sahiptirler. Araştırmaları ve üst düzey bilimsel dergilerde yaptıkları yayınları ile eğitim verdikleri alanlarda güncel kalmaktadırlar. Medya, özel ve kamu kuruluşları tarafından otorite sayılmakta, düzenli olarak alanlarındaki bilgi ve görüşlerine başvurulmaktadır. Ticaret ve Sanayi Odaları ve diğer paydaşlar ile çeşitli ortak projeleri de birlikte yürütmekteyiz.

Teori ve pratiğin birlikte entegre edildiği yüksek kalitede eğitim verme taahhütümüz, öğrencilerimize kariyerlerindeki başarı için ihtiyaç duyacakları uygulanabilir bilgi ve becerileri sağlamakta. Uluslararası akademik kadromuz, çok kültürlü öğrenci kitlemiz, ulusal ve uluslararası iş çevreleri ile olan kuvvetli bağlantılarımız ve uluslararası ortaklar ile kurulmuş olan akademik ilişkilerimiz, küresel bir ekonominin ihtiyaç duyduğu uygun bir öğrenme ortamı sağlar. Küresel alana odaklanmamız ulusal ve uluslararası iş piyasalarında istihdam edilebilirliliğe katkıda bulunmaktadır. Mezunlarımız, hem özel hem de kamu sektörlerinde istihdam edilmekte, bazıları ise ileri akademik çalışmalara devam etmektedir.

Fakültemiz, AACSB International,  ECPR: European Consortium for Political Research ve PRME BM Sorumlu Yönetici İlkeleri platformu üyesidir.


DAÜ Web Siteleri