Skip Navigation LinksAnnouncements
Tüm Duyurular

KKTC Lise Son Sınıf Öğrencilerinin Fakültemiz Ziyaretleri

Yayınlanma Tarihi: 29 Nisan 2022, Cuma

KKTC'de bulunan liselerin son sınıf öğrencileri 12-21 Nisan 2022 tarihleri arasında üniversitemize ziyaret gerçekleştirdiler. Toplam 24 Liseden iki yüzün üzerinde öğrenci Fakültedeki Bölümlerimiz tarafından organize edilen atölye çalışmalarına katılarak hem Fakültemiz hakkında hem de bölümlerimiz hakkında İşletme ve Ekonomi Fakültesi öğretim üyeleri ve asistanlar tarafından bilgilendirildiler.

Öğrencilerin tercihleri ve ilgi alanları doğrultusunda düzenlenen atölye çalışmaları kapsamında dijital pazarlama, blok zinciri ve kripto paralar, ekonomik sistemler, piyasaların işleyişi ile güncel yerel ve uluslararası siyasi konular hakkında düzenlenen seminer sonunda soru ve cevaplarla konular tartışıldı. Gerçekleştirilen interaktif grup çalışmaları, öğrencilere hem görüş ve fikirlerini rahatlıkla ifade edebilme hem de olaylara farklı bakış açıları ile bakabilme fırsatları sağlamıştır.

Atölye çalışmaları ve tanıtım etkinlikleri, yakın süreçte üniversite hayatına adım atacak olan lise son sınıf öğrencilerine bölüm tercihlerini yaparken daha bilinçli tercih yapmalarına yardımcı olurken güncel konular hakkında da aydınlatıcı ve keyifli bir buluşma imkanı yaratmıştır.

Tanıtım etkinliklerinde görev alan Dekanlık personelimiz ve katkı sağlayan akademik personellerimiz de öğrenci adayları ile buluşmaktan, onları fakültemizde ağırlamaktan çok mutlu olduklarını dile getirerek tüm öğrencilere başarılar dilediler.

Katılım gösteren liseler; 20 Temmuz Fen Lisesi, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Türk Maarif Koleji, Gazimağusa Türk Maarif Koleji, Güzelyurt Türk Maarif Koleji, Doğu Akdeniz Doğa Koleji, TED Kuzey Kıbrıs Koleji, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji, Lefkoşa Türk Lisesi, Namık Kemal Lisesi, Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi, İskele Ticaret Lisesi, Girne Meslek Turizm Lisesi, Anafartalar Lisesi, Erenköy Lisesi, Cumhuriyet Lisesi, Bekirpaşa Lisesi, Değirmenlik Lisesi, Polatpaşa Lisesi, Karpaz Meslek Lisesi, Gazimağusa Meslek Lisesi, Kurtuluş Lisesi, İskele Evkaf Türk Maarif Koleji, Hala Sultan İlahiyat Koleji, Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi.