Skip Navigation LinksAnnouncements
Tüm Duyurular

Kariyer Ofisi - ‘Özgeçmiş, Ön Yazı ve İş Görüşmesi/Mülakat’ Konulu Seminer

Yayınlanma Tarihi: 13 Mayıs 2022, Cuma

İşletme ve Ekonomi Fakültesi Kariyer Ofisi, lisans öğrencileri için 'Özgeçmiş, Ön Yazı ve İş Görüşmesi/Mülakat' konulu üçüncü seminerini 11 Mayıs 2022 tarihinde Kariyer Ofisi Araştırma Görevlisi Tarek Adhami'nin sunumu ile gerçekleştirmiştir.

Bu seminerin amacı, öğrencileri kariyer yollarında ilk adımlarını atmaya hazırlamak için ışık tutacak önemli bilgiler sunmak olmuştur.

Seminerin açılışını da yapan İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yenal Süreç, öğrencilere Kariyer Ofisi'nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Seminer, İş Tanımı hakkında kısa bir açıklama ile başlamıştır. Öğrencilerin, özgeçmiş ve ön yazı yazarken ve iş görüşmesine hazırlanırken göz önünde bulundurmaları gereken başlangıç noktasının iş tanımı olduğu vurgulanmıştır. Bu doğrultuda, özgeçmiş ve ön yazının nasıl düzenlenmesi gerektiği ve içeriği ile ilgili detaylı açıklama ve bazı örnek taslaklar gösterilmiştir. Son olarak, öğrencilere, iş görüşmelerinde karşılaşabilecekleri olası sorulardan örnekler verilerek bunlar hakkında kısa açıklamalar yapılmıştır.

Öğrenciler seminer konularına güzel bir ilgi göstermişlerdir. Bu seminer kapsamında, etkileşimler ve konuşmalar yararlı, ilgi çekici bir bilgilendirme fırsatı sunmuştur.