Skip Navigation LinksAnnouncements
Tüm Duyurular

2023 ALAN SIRALAMASINDA BU YIL DA DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA

Yayınlanma Tarihi: 27 Ekim 2022, Perşembe

DAÜ, TIMES HIGHER EDUCATION İŞLETME VE EKONOMİ ALANI DÜNYA ÜNİVERSİTELER SIRALAMASINDA 201-250 BANDINA YERLEŞEREK ALAN SIRALAMASINDA BU YIL DA DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA

Dünyada yaygın referans gösterilen üniversite sıralamalarının yayıncısı olan ve İngiltere'de yayınlanan Times Higher Education (THE), 25 Ekim 2022 Salı günü, saat 18:00'de, dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasını alan bazında açıkladı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi alanında geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 201-250 bandında yer aldı. İşletme ve Ekonomi alanındaki başarısı ile DAÜ bu alanda listeye KKTC'den girme başarısını gösteren tek üniversite olurken, Kıbrıs adası genelinde ikinci, Türkiye Cumhuriyeti üniversiteleri genelinde ise ikinci bantta yer aldı. Türkiye Cumhuriyeti üniversitelerinden 13 tanesinin yer aldığı listede birinci sırayı 176-200 bandında yer alan Bilkent Üniversitesi ile Koç Üniversitesi paylaşırken, 201-250 bandında yer alan DAÜ ikinci sırayı, 301-400 bandında yer alan Sabancı Üniversitesi ise üçüncü sırayı elde etti. Listeye Kıbrıs adası genelinde dört üniversite girebildi.