DAÜ Mezunu Gizem Taştemel Dinçkan Kariyerini Anlattı

Yayınlanma Tarihi: 14 Mart 2019, Perşembe

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörlüğü, Akademik Birimler ve Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (MİKA) iş birliği ile düzenlenen 7. DAÜ Uluslararası Kariyer Günleri devam ediyor. Bu çerçevede İşletme ve Ekonomi Fakültesi ve İletişim Fakültesi davetlisi olarak  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) gelen DAÜ mezunu Gizem Taştemel Dinçkan, Prof. Dr. Mehmet Tahiroğlu Salonu’nda DAÜ’lü öğrencilerle buluştu. Etkinliğe fakülte öğretim üyeleri ile birlikte DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selcan Timur ve  İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şule Aker de katıldı. 2013 yılında DAÜ İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olan Dinçkan, “21. Yüzyılın Ekonomik Suçu: Çalışan Suistimalleri” başlıklı bir sunum yaptı. Dinçkan, şu anda çalışmakta olduğu Cerebra CPAs&Advisors firmasındaki Kıdemli Danışmanlık pozisyonu ile ilgili öğrencilere bilgi verdi. DAÜ’den mezun olmasının ardından kariyer tecrübelerini paylaşan Dinçkan, mesleki kariyerde doğru alanda ilerlemede staj yapmanın öneminin altını çizdi.

Suistimal İncelemelerini Anlattı

2014 yılında Cerebra’da asistan olarak çalışmaya başladığını ifade eden Dinçkan, 2017 yılında Kıdemli Danışmanlığa terfi ettiğini belirtti. 5 yıllık tecrübesi süresince ağırlıklı olarak iç kontrol, iç denetim, adli muhasebe, suistimal denetimi ve bağımsız denetim ile ilgili projelerde yer aldığını söyleyen Dinçkan, ana müşterileri arasında dünyanın önde gelen uluslararası kurumsal firmalarının yer aldığına işaret etti. Dinçkan; yolsuzluk, çıkar çatışması, varlıkların kötüye kullanılması, hileli mali tablolara ilişkin suistimal incelemelerinin yapılması ile ilgili DAÜ’lü öğrencilere bilgi verdi.