DAÜ İktisat Bilimleri Alanında Bir Kez Daha Shanghai Listesinde

Yayınlanma Tarihi: 28 Mayıs 2021, Cuma

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2009 yılından bugüne dünya üniversiteleri sıralamasını yapan Çin merkezli ShanghaiRanking’in Dünya Üniversiteler Akademik Sıralaması 2021’de Alan Sıralamaları (Global Ranking of Academic Subjects) listesinde İktisat Bilimleri alanında bir kez daha yer alma başarısı gösterdi. DAÜ, ShanghaiRanking’in İktisat Bilimleri alanındaki listesine Kıbrıs adasından girme başarısını gösteren tek üniversite oldu. Söz konusu sıralamada Türkiye Üniversiteleri arasında ise Koç ve Bilkent Üniversiteleri de yer aldı. DAÜ ve Bilkent Üniversitesi listede 401-500 bandında yer alırken, Koç Üniversitesi 201-300 bandında yer aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selcan Timur, bu başarıya katkı koyan başta Ekonomi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Balcılar olmak üzere tüm akademik kadroyu tebrik etti.