DAÜ’de Akademik Unvan Belge Takdim Töreni Gerçekleştirildi

Yayınlanma Tarihi: 10 Aralık 2021, Cuma

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), 2020 ve 2021 yılları içerisinde yeni akademik unvanları onaylanan ve kadroya atanan akademisyenleri için belge takdim töreni gerçekleştirdi. 8 Aralık 2021 Çarşamba günü, saat 11:00’de, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda gerçekleşen törene; DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, Vakıf Yöneticiler Kurulu Üyesi Ersun Kutup, Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Demirel, Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Aktuğlu, Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu, Senato Üyeleri, akademisyenler ve aileleri katıldı.

Aykut Hocanın

“DAÜ Her Zaman Gelişmeye Devam Edecek”

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hocanın, yeni unvanlarını alan tüm akademisyenleri tebrik etti. Takdim edilecek olan belgelerin, akademisyenlerin gelişimlerinin bir sembolü olduğuna işaret eden Prof. Dr. Hocanın, DAÜ’nün eğitim alanında iddialarını kaliteli eğitim verme anlamında sürdürürken, aynı zamanda araştırma ve topluma hizmet konularında da önemli görevler üstlenmiş olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Hocanın, DAÜ’nün Times Higher Education, US News ve QS Stars gibi objektif uluslararası değerlendirme kuruluşları tarafından, alınan atıf sayısı ve yapılan akademik yayınlar alanında ön sıralarda gösterildiğini vurgu yaparak, KKTC’de en ön sırada ve Türkiye’de ise ikinci sırada yer alma başarısının da tesadüf olmadığının altını çizdi. Prof. Dr. Hocanın, DAÜ’nün her zaman kendisini geliştirmeye devam edeceğini belirtti.

Törende 30 akademisyene Yardımcı Doçent, 32 akademisyene Doçent ve 27 akademisyene de Profesörlük unvan belgeleri; Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk, Rektör Prof. Dr. Aykut Hocanın, Vakıf Yöneticiler Kurulu Üyesi Ersun Kutup ve Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Demirel tarafından takdim edildi.