İEF DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI LİSTESİNDE

Yayınlanma Tarihi: 18 Ekim 2022, Salı

Tebrikler Profesör Katırcıoğlu

Tebrikler Profesör Balcılar

İŞLETME VE EKONOMİ FAKÜLTESİ AKADEMİSYENLERİ STANFORD ÜNİVERSİTESİ'NİN ARAŞTIRMASINDA “DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI" LİSTESİNDE YER ALDI

Aralarında İşletme ve Ekonomi Fakültesi'nden 2 akademisyenin de bulunduğu Doğu Akdeniz Üniversitesi'nden (DAÜ) 14 akademisyen, 2022 yılında ABD Stanford Üniversitesi'nin koordinatörlüğünde ABD ve Hollandalı bilim insanlarından oluşan bir ekip tarafından yürütülen çalışma sonucunda oluşturulan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde yer alma başarısını gösterdi.

Dünya genelinde en yüksek etki yaratan bilim insanlarından oluşan listede, İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Bankacılık ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu Türkiye'nin en etkin 49. bilim insanı olurken; İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Ekonomi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Balcılar ilk 250'ye girme başarısını gösterdi.

Bankacılık ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu Kariyer Boyu Etki Listesi'nde

Rapor kapsamında açıklanan Kariyer Boyu Etki Listesi'nde 8 DAÜ akademisyeni yer aldı. Listeye Türkiye'den toplamda 896 akademisyen alındı. İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Bankacılık ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu dünyada en etkin 66 bin akademisyen arasında yer aldı ve Türkiye'de ilk 120'ye girdi.

Dünyanın en etkili bilim insanları listesine; https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/4  linkinden ulaşılabilmektedir.