Başarılı Mezun Kerem Eti

Yayınlanma Tarihi: 10 Ekim 2014, Cuma

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2003 yılı İşletme ve Ekonomi Fakültesi Ekonomi Bölümü mezunu Kerem Eti Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) faaliyet gösteren Edip Elektronik şirketinin direktörlük görevini başarıyla sürdürüyor. 2003 yılında DAÜ Ekonomi Bölümü'nden mezun olduktan sonra Kanada'da "Yatırım Projeleri ve Risk" üzerine kurs aldığını belirten Eti aldığı eğitimin kendisine yeni bir vizyon kazandırdığını dile getirdi.

Kurs bitiminden sonra KKTC'ye döndüğünü belirten Eti, 2008 yılında Mega Vizyon isimli bilişim ve teknoloji üzerine hizmet veren bir şirket kurduklarını aktardı. 2011 yılında söz konusu şirketi Edip Elektronik bünyesine kattıklarını dile getiren Eti, birçok farklı ürün satışının yanında aynı zamanda profesyonel spor malzeme şatışı da yaptıklarını aktardı. DAÜ'nün eğitim hayatında önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Eti, özgüven ve vizyon kazanımında DAÜ'nün büyük rolü olduğunu belirtti. Eti, DAÜ'nün bir dünya üniversitesi olduğunu dile getirerek verdiği eğitim ve öğrencilerine sunduğu imkanlarla dünya piyasası ile rekabet edebilecek nitelikte mezunlar yetiştirdiğine de dikkat çekti.

DAÜ'nün her zaman ayrı bir yeri olduğuna vurgu yapan Eti, DAÜ ile bağlarını hiçbir zaman koparmadığını dile getirerek, Edip Elektronik şirketi olarak da çeşitli işbirliklerini sürdürdüklerinin altını çizdi.