ICBFP'2023 - 7. Uluslararası Bankacılık ve Finans Perspektifleri Konferansı

ICBFP
Yayınlanma Tarihi: 30 Ekim 2023, Pazartesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Bankacılık ve Finans Bölümü, bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Bankacılık ve Finans Perspektifleri Konferansı’na ev sahipliği yaptı. Garanti BBVA sponsorluğunda gerçekleştirilen konferansın açılışı 19 Ekim 2023 Perşembe günü, saat 10:0’da Rektörlük Binası’nda yer alan Senato Toplantı Odası’nda gerçekleştirildi

Söz konusu konferans açılışında DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Tümer, Rauf Denktaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Besim, Bankacılık ve Finans Bölüm Başkanı Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu, Garanti BBVA KKTC Ülke Müdürü Elif Altınkol Menteş, Kooperatif Merkez Bankası Genel Müdürü Kemal Ataman ve Müdür Yardımcısı Orhan Bürüncük yer aldı.

Açılışta konuşan İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Bankacılık ve Finans Bölümü Öğretim üyesi, Konferans Başkanı Prof. Dr. Nesrin Özataç konferansa katılan herkese hoş geldiniz diyerek konferans hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Özataç, amaçlarının bankacılık ve finans alanındaki son araştırmaların paylaşıldığı, küresel ve finansal pazarlar ile karşılaşılan, fırsatlar ve risklerin tartışıldığı bir platform oluşturarak ülkenin akademik yaşamına katkı sağlamak olduğunu bildirdi. Konferansa farklı ülkelerden konusunda uzman kişilerin başvurduğunu belirten Prof. Dr. Özataç, konferans kapsamında 6 farklı oturumda 45 bildiri sunulacağını vurguladı. Prof. Dr. Özataç, konferansın gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve konferansın sponsoru olan Garanti BBVA’ya teşekkürlerini iletti.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Tümer ise gerçekleştirdiği konuşmasında katılımlarından dolayı herkese hoş geldiniz diyerek konferansın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Söz konusu konferansın değerli sunumlar içerdiğini belirterek birçok faklı ülkeden alanında uzman kişilerin bildiriler sunacağını aktaran Prof. Dr. Tümer, konferansın bankacılık sektörüne ve literatüre büyük katkı sağlayacağına inandığını vurguladı

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Tümer tarafından konferansın sponsorluğunu üstlenen Garanti BBVA KKTC Ülke Müdürü Elif Altınkol Menteş’e ve konferansın davetli konuşmacısı Prof. Dr. Arman Eshraghi’ye Kıbrıs’a özgü Lefkara işi pano takdiminde bulunuldu.